Sunday, February 1, 2009

MELAYU-ISLAM Dimartabat, ISRAEL-YAHUDI Dilaknat.

Hari ini tamatlah dengan rasminya pertandingan mengutuk Yahudi yang berlangsung di blog saya sepanjang Januari 2009. Namun malangnya tak ramai yang sudi menyertai pertandingan ini yang bukan sahaja percuma bahkan ada hadiah yang ditawarkan.
---
Hati kecil saya berkata mungkin mereka tak perasan pertandingan ini dibuat. Mungkin bagi mereka mengutuk Yahudi atau bangsa Israel adalah perkara remeh. Biar apapun, mustahil bangsa saya tak suka mengutuk Yahudi. Dalam sebulan ini saya melihat bangsa saya telah berjuang bermati-matian mengutuk dan bertindak balas terhadap Yahudi terlaknat, walaupun tak mampu mengangkat senjata.
--
-TAHNIAH UNTUK BANGSAKU YANG SUKA MEMBENCI YAHUDI.

-BENCILAH YAHUDI YANG SEMEMANGNYA MEMBENCI KAMU.

-BERANIKAN DIRIMU UNTUK MEMATIKAN YAHUDI YANG SUKA MEMATIKANMU.

-HAPUSKAN YAHUDI SEBELUM YAHUDI MENGHAPUSKAN KAMU.

-ATASILAH KEPANDAIAN YAHUDI SEBELUM KEBODOHAN MENGATASIMU.
--
TETAPI AWAS ANAK BANGSAKU:

---
-YAHUDI MEMBUAT ROKOK, TAPI KAMU HANYA TAHU MENGHISAPNYA.

-YAHUDI MENCIPTA TEKNOLOGI, TAPI KAMU HANYA TAHU MENGGUNAKANNYA.

-YAHUDI MENGUTIP RIBA', TAPI KAMU HANYA TAHU MELANGGANNYA.

-YAHUDI MEMBUNUH SAUDARA KAMU, TAPI KAMU HANYA TAHU MENGUTUKNYA.

.... itupun masih susah nak dilakukan......2 comments:

  1. Salam ustaz,

    Bz sangat, lupa nak hantar penyertaan.Boleh dapat free gift sebab mengutuk dalam hati selalu? Hahaha..(Menulis sambil prepare paper untuk munaqasyah pemerkasaan MAIS)

    ReplyDelete
  2. Insya-Allah free gift ada.Selamat menulis. sama-sama la kita menyibukkan diri dengan kertas kerja munaqasyah Pemerkasaan MAIS.

    ReplyDelete

JAWATAN KOSONG FIRMA GUAMAN SYARIE Mei 2012 (DITUTUP 26 SEPT 2012)

Adalah dipelawa kepada individu yang berkelayakan dan berminat untuk membina kerjaya dalam bidang SYARIAH untuk menjadi Associate / Partner di Firma ini, sepertimana berikut:


1) Peguam Syarie (Partner)

-Memiliki sijil amalan Peguam Syarie di Negeri Selangor dan lain-lain Negeri di Malaysia.

- Pengalaman tidak diperlukan. Namun keutamaan diberikan kepada individu yang mempunyai sekurang-kurangnya 2 tahun pengalaman beramal sebagai Peguam Syarie sama ada di sektor awam atau swasta.2) Perunding Muamalat (Partner)

- Memiliki Ijazah dalam bidang Syariah atau setaraf dan Diploma/Sijil Perancang Harta/Kewangan Islam atau kelulusan ikhtisas yang setaraf.

- Pengalaman tidak diperlukan. Namun keutamaan diberi kepada individu yang berpengalaman dan berkemahiran dalam mengembangkan produk hibah, wasiat, amanah dan sebagainya.3) Pembantu Peguam

-mempunyai kelulusan diploma, pengalaman dan pengetahuan yang relevan dengan bidang guaman syarie.

- gaji ditawarkan mengikut permintaan dan kebolehan
4) Pelatih dalam kamar/ Pelajar amali/praktical/latihan industri

-tertakluk kepada kekosongan dan keperluan semasa.


- CARA memohon: hantarkan resume lengkap ke email juraish@yahoo.com. Calon yang layak akan disenarai pendek dan dipanggil temuduga.
WADAH PERBINCANGAN ISU PERUNDANGAN SYARIAH, SOAL JAWAB AGAMA, KULIAH TAFAQQUH. Kepada semua pengunjung. Semoga blog ini dapat dijadikan wadah perkongsian ilmu dan maklumat. Anda dipelawa mengemukakan pandangan@kemusykilan agama dan undang-undang syariah untuk dimanfaatkan bersama.Setiap rencana yang tersiar dalam laman ini adalah pandangan peribadi daripada penulis blog dan tidak mewakili pendapat atau pendirian mana-mana pihak melainkan dinyatakan sebaliknya oleh penulis.
DECLARE... LA ILAHA ILLA ALLAH MUHAMMAD RASULULLAH

Translate this blog

English French German Spain Italian DutchRussian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Widget by Daus