Sunday, January 4, 2009

STRATEGI ENAM JAHANAM: Menghancurkan Kekejaman Yahudi dan Menyelamatkan Manusia Sejagat

AMARAN: Penulis asal tulisan ini tidak membenarkan tulisan ini diterjemah ke dalam apa-apa bahasa lain kecuali dengan kebenaran khas secara bertulis daripada penulis. Penulis membenarkan tulisan ini disebarkan dalam bahasa asal (B. Melayu) sahaja walaupun tanpa menyebutkan sumber asalnya. Penulis menggalakkan supaya idea yang dikemukakan ini dapat diperbincangkan dengan lebih mendalam oleh pakar-pakar dalam bidang berkenaan yang berjiwa Islam dan mencintai keamanan dan keadilan sejagat. ALLAHU AKBAR!

PENDAHULUAN:

Tulisan ini dibuat untuk mencari jalan bagaimana menamatkan era kekejaman Yahudi dan sekutunya terhadap manusia sejagat tanpa mengira pegangan agama. Apabila ternyata bangsa Yahudi tidak mencintai kedamaian dan keamanan terhadap bangsa-bangsa lain maka jalan untuk memusnahkan keangkuhan Yahudi ialah dengan strategi ini yang dinamakan sebagai ‘Enam Jahanam’. Angka 6 menunjukkan bilangan strategi yang dirancang. Manakala perkataan ‘Jahanam’ adalah kiasan kepada maksud ‘kalau dia orang tak jahanam kita yang jahanam’.

FAKTOR PENGHALANG:

Terdapat 1001 faktor penghalang yang mampu menggagalkan strategi ini. Namun tulisan ini tidaklah bermatlamat mendedahkan faktor-faktor penghalang tersebut. Siapa yang lebih berminat memikirkan halangan bolehlah fikirkan faktor penghalang tersebut. Oleh kerana terlalu banyaknya halangan, maka strategi ini seolah-olah hanya kelihatan menarik di atas kertas dan sukar menjadikannya kenyataan, melainkan dengan kuasa yang luar biasa. Namun, hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih.

FAKTOR KEJAYAAN:

Keenam-enam strategi yang disusun tidaklah disyaratkan supaya tercapai kesemuanya. Malah jika sebahagiannya sahaja dapat dicapai, kita umat Islam dan pencinta keamanan sejagat akan dapat merasai hasil kejayaan yang tidak pernah dirasai sebelum ini. Jika kita tidak dapat melaksanakan semua 6 strategi, maka pilihlah 5 strategi terbaik. Jika itu pun kita tidak mampu, maka pilihlah 4 strategi terbaik. Begitulah seterusnya hingga tinggal 1 strategi yang terakhir. Jika itu pun kita tidak sanggup, maka tiada tempat untuk kita berjaya dan dihormati di atas muka bumi.

ENAM STRATEGI:

1- Ubah sistem EKONOMI kepada EKONOMI tanpa WANG. (Jadi macam mana kita nak hidup dan bermuamalat? Insya-Allah akan dihuraikan)

2- Ubah sistem PENDIDIKAN kepada PENDIDIKAN tanpa SEKULARISME (Macam mana pulak kita nak belajar ilmu sains yang dipelopori oleh Barat? Insya-Allah akan dihuraikan)

3- Ubah sistem TEKNOLOGI kepada TEKNOLOGI tanpa GLOBALISASI (macam mana nak berkembang kalau tak ada globalisasi? Insya-Allah akan dihuraikan)

4- Ubah sistem SOSIAL kepada SOSIAL tanpa HIBURAN (Tak berseri la hidup kita lepas ni, rasa macam duduk dalam kubur je! Insya-Allah akan dihuraikan)

5- Ubah sistem POLITIK kepada POLITIK tanpa DIPLOMASI (Kalau tak ada diplomasi, maknanya adakah kita mendokong keganasan atau asyik nak berperang je? Insya-Allah akan dijelaskan)

6- Ubah sistem KETENTERAAN kepada KETENTERAAN tanpa TAKUT MATI (Kalau semua tentera mati, siapa pulak nak jadi tentera lepas ni? Insya-Allah akan dijelaskan)

Sebelum saya membuat huraian dan penjelasan, saya mempelawa kepada rakan-rakan blogger seperjuangan yang arif dan bijaksana untuk cuba sama-sama memahami, memberi respon awal dan memberi idea sejauh mana rasionalnya strategi di atas. Saya akan memberi akses untuk respon terpilih (yang menyokong strategi tersebut) daripada rakan blogger dimasukkan sebagai posting baru dalam blog ini atas permohonannya (tanpa royalti). Saya juga akan mengemukakan penjelasan saya setelah semua pandangan daripada rakan blogger diperhalusi (jika ada). Insya-Allah kalau ada kekuatan, saya akan bukukan idea-idea tersebut.

No comments:

Post a Comment

JAWATAN KOSONG FIRMA GUAMAN SYARIE Mei 2012 (DITUTUP 26 SEPT 2012)

Adalah dipelawa kepada individu yang berkelayakan dan berminat untuk membina kerjaya dalam bidang SYARIAH untuk menjadi Associate / Partner di Firma ini, sepertimana berikut:


1) Peguam Syarie (Partner)

-Memiliki sijil amalan Peguam Syarie di Negeri Selangor dan lain-lain Negeri di Malaysia.

- Pengalaman tidak diperlukan. Namun keutamaan diberikan kepada individu yang mempunyai sekurang-kurangnya 2 tahun pengalaman beramal sebagai Peguam Syarie sama ada di sektor awam atau swasta.2) Perunding Muamalat (Partner)

- Memiliki Ijazah dalam bidang Syariah atau setaraf dan Diploma/Sijil Perancang Harta/Kewangan Islam atau kelulusan ikhtisas yang setaraf.

- Pengalaman tidak diperlukan. Namun keutamaan diberi kepada individu yang berpengalaman dan berkemahiran dalam mengembangkan produk hibah, wasiat, amanah dan sebagainya.3) Pembantu Peguam

-mempunyai kelulusan diploma, pengalaman dan pengetahuan yang relevan dengan bidang guaman syarie.

- gaji ditawarkan mengikut permintaan dan kebolehan
4) Pelatih dalam kamar/ Pelajar amali/praktical/latihan industri

-tertakluk kepada kekosongan dan keperluan semasa.


- CARA memohon: hantarkan resume lengkap ke email juraish@yahoo.com. Calon yang layak akan disenarai pendek dan dipanggil temuduga.
WADAH PERBINCANGAN ISU PERUNDANGAN SYARIAH, SOAL JAWAB AGAMA, KULIAH TAFAQQUH. Kepada semua pengunjung. Semoga blog ini dapat dijadikan wadah perkongsian ilmu dan maklumat. Anda dipelawa mengemukakan pandangan@kemusykilan agama dan undang-undang syariah untuk dimanfaatkan bersama.Setiap rencana yang tersiar dalam laman ini adalah pandangan peribadi daripada penulis blog dan tidak mewakili pendapat atau pendirian mana-mana pihak melainkan dinyatakan sebaliknya oleh penulis.
DECLARE... LA ILAHA ILLA ALLAH MUHAMMAD RASULULLAH

Translate this blog

English French German Spain Italian DutchRussian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Widget by Daus